Informeer je! Deel je ken­nis! Zegt het voort!

Ook jij kunt heel een­voudig helpen om de ken­nis over PrEP te ver­groten en ervoor te zor­gen dat PrEP sneller beschik­baar komt in Ned­er­land.
Hieron­der zie je wat je alle­maal kan doen.

Heb je zelf een idee? Deel het via onze con­tact­pag­i­na.

Blijf op de hoogte
Zorg dat je altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws over PrEP. Ga naar onze achtergrondpagina voor goede en uitgebreide informatie over PrEP en voor de resultaten uit PrEP-onderzoek.
Vertel je vrienden over PrEP
Informeer de mensen in je sociale en je seksuele netwerk over PrEP. Vertel er meteen bij waar zij zelf goede en betrouwbare informatie over PrEP kunnen vinden. Deel de website prepnu.nl vandaag nog met minimaal vijf vrienden!
Steun ons manifest voor PrEP in Nederland
Laat zien dat je het belangrijk vindt dat PrEP snel beschikbaar komt. Lees ons manifest en teken de petitie. Hoe meer mensen tekenen, hoe sterker we staan!
Stop het stigma
Schaamte en stigma rondom hiv en seksualiteit kunnen een open gesprek over PrEP in de weg staan. Doorbreek het taboe! Ga de discussie aan als je negatieve reacties hoort of leest.
Vraag ernaar bij de soa-poli en meld je aan voor AMPrEP
Vraag bij je bezoek aan de soa-poli wanneer PrEP beschikbaar komt, ook als je het niet zelf wil gaan gebruiken. Vraag er ook vriendelijk bij of ze melding willen maken van jouw verzoek.
We raden je aan om je toch aan te melden bij de GGD-Amsterdam voor het PrEP-project, ook al is de inschrijving hiervoor allang gesloten. Ook als je buiten Amsterdam woont. Dan staat jouw interesse om in de toekomst voor PrEP in aanmerking te komen in elk geval genoteerd.
Zet Gilead onder druk
Gilead is een groot farmaceutisch bedrijf. Het is de producent van Truvada. Momenteel kost Truvada in de apotheek je zo’n €600 per maand. Je kunt Gilead vragen en commentaar sturen via hun Twitter-account.